Workshop op maat

Kerstvloed (2017)

Het was in 2017 precies 300 jaar geleden dat bij de Kerstvloed langs de Waddenkust in het Noorden veel mensen zijn verdronken. Ter herinnering hieraan bedachten we een project met de openbare basisschool in Usquert en met het dorpshuis in Den Andel.

Er werd een boek gemaakt voor kinderen en daaruit werd voorgelezen. Hierdoor geïnspireerd maakten volwassenen en kinderen samen een collage. Op de foto boven dit artikel zie je een collage van de workshop uit Den Andel. Daarna werden alle kunstwerken tentoongesteld in Noordpolderzijl. ARTak beschilderde de kast met robbenvissers uit Noordpolderzijl.

Tentoonstelling Kerstvloed 2017
Tentoonstelling Kerstvloed

Hier werk van de kunstenaars die meededen; Ine van de Heuvel uit Ruinen en Antje Kazemier van ARTak uit Donderen. Op de foto staat ook Robbenjagers, een upcycling kast van ARTak.

Kerstvloed 2017

Aan de basisschool in Usquert werden workshops gegeven nadat de kinderen zelf langs de vloedlijn van alles hadden gezocht en meegenomen naar school. Hier waren we bezig met namaken van vogelveren.

Kerstvloed 2017

De veren die werden gemaakt naar aanleiding van zoektochten langs het wad en door leerlingen werden alle voorzien van een naamkaartje, zoals dat ook gaat bij waardevolle vondsten door archeologen.