Kunstroute Maeykehiem 2018

Kunstroute Maeykehiem (2018)

In 2018 zette ARTak een dagbesteding op met kunst in Maeykehiem, St. Nicolaasga. Cliënten maakten de mooiste dingen geïnspireerd door elkaar en door ARTak. Het hoogtepunt was een kunstroute door het dorp in het kader van Leeuwarden culturele hoofdstad. De titel van de kunstroute was heel toepasselijk De kunst kan de boom in!

Van familie, vrienden en uit de kringloop kregen de deelnemers aan het kunstproject oude boeken die werden beschilderd en een prachtige boom gehangen. Deze boeken waren gemaakt van papier gemaakt uit hout; door van de boom een kunstwerk met deze boeken te maken was de cirkel weer rond.

Kunstroute Maeykehiem 2018

De bomen in het laantje langs Maeykehiem, kregen ogen Dit gaf wandelaars het gevoel dat ze werden bekeken. De bomen werden menselijk.

Kunstwerken Meaykehiem

Kunstproject in Maeykehiem 2018

Sommige deelnemers aan het kunstproject hadden al heel lang niet getekend of geschilderd. Een deelnemer van rond de 80 jaar vertelde over vroeger en aisykjen (eieren zoeken) met zijn vader toen hij de vogels tekende. We maakten er collage/patchwork van met het vogeltje op de voorgrond. Van de tekeningen maakte ARTak collages die in het gebouw werden opgehangen.