Over ARTak

Antje

Mijn naam is Antje en ik bedenk en maak graag dingen die er nog niet zijn. Vanaf mijn jeugd heb ik altijd al graag zitten tekenen en gekke dingen bedenken; ik ben een beetje een dromer. In 2002 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen en in 2004 heb ik mij in laten schrijven als ondernemer het bedrijf ARTak opgericht. De doelstellingen hiervan zijn beeldende kunst maken en verkopen, lesgeven en advisering. Voor (beleid- en bestuur)advisering heb ik een LinkedInpagina ingericht, waar ook mijn CV staat. Op deze website vooral informatie over mijn eigen werk & lesgeven in beeldende kunst.

Mijn drive is dat ik graag dingen bedenk en ook maak. Een beetje als fantaseren en spelen. Het werk wat ik maak is eigenlijk een afbeelding van wat ik heb bedacht of gefantaseerd. Ik ben erg kritisch op mijn werk: het kan altijd beter en mooier en ik blijf dan ook bijleren. Ik begon aan de kunstacademie met tekenen en schilderen in het eerste jaar en eindigde met ruimtelijk werk over het klonen van dieren met hergebruikte materialen. Het schaap Dolly was toen actueel en in het nieuws, hiermee ging mijn fantasie aan de haal en ik kloonde kunstmatig ook andere dieren en planten. Dit tekent mijn fladderige gedrag of het niet kunnen en willen kiezen voor een vaste techniek. Ik zoom graag in en uit met aandacht voor verleden en toekomst. Het heden is minder spannend omdat ik dat beleef. Maar ook daar probeer ik ook altijd een eigen draai aan te geven niet altijd tot genot van mijn naasten.

Samen met mijn man hou ik me ook bezig met upcycling. We voegen waarde toe aan oude spullen die anders weggegooid zouden worden en maken er iets nieuws van. Ons atelier, de voormalige schuur van de boerderij, is op dit moment in de maak en zodra deze klaar is, een prachtige plek om iets te maken of te bezoeken. Via deze website hou ik je op de hoogte.