Over ARTak

Antje

De naam ARTak bestaat uit ART als in kunst en de eerste twee letters van mijn naam, Antje Kazemier.

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen en in 2004 heb ik mij in laten schrijven bij de Kamers van Koophandel als ondernemer en heb ik het bedrijf ARTak opgericht.  De doelstellingen van ARTak zijn beeldende kunst maken, lesgeven en advisering. Ik kan als beelddenker goed visualiseren en denk vooral ruimtelijk en in beelden. Dit werkt vaak iets anders dan woorddenkers. Verder ben ik hoogsensitief en luister vooral naar mijn gevoel als raadgever.

Dat wil niet zeggen dat ik niet wetenschappelijk werk of analytisch ben. Ik ben leergierig, nieuwsgierig; vooral als het om de toekomst gaat. Naast mijn beroep als beeldend kunstenaar en docent ben ik al sinds 2008 werkzaam als (beleids)adviseur.

In 2022 studeerde ik af voor een master Strategie en leiderschap aan de AOG school of manangement. Dus parttime ben ik consultant. De meeste opdrachten krijg ik van gemeenten; ik heb inmiddels een brede ervaring in beleidsnota’s schrijven en toekomstvisies maken, subsidieprojecten schrijven enzovoort.  Mijn nieuwsgierigheid ligt bij nieuwe ontwikkelingen in de politiek, klimaat, natuur, mensen, dieren of wetenschap. De toekomst kan niet snel genoeg gaan maar tegelijkertijd hou ik ook van erfgoed en geschiedenis. Ik heb een idee uitgewerkt over hoe gemeenten om kunnen gaan met de klimaatopgave. Dit is te vinden op deze pagina. Als je het nog kunt volgen is dit allemaal terug te zien in mijn werk van zowel consultant als beeldend kunstenaar.

Deze website gaat voor een groot deel over mijn eigen werk en het lesgeven in beeldende kunst. Mijn drive is dat ik in bijna alles iets moois zie. Ik ben erg kritisch op mijn eigen werk: het kan altijd beter en mooier en eigenlijk zijn het allemaal probeersels om verder te kunnen ontwikkelen.

Voor wat betreft de kunsten kan ik niet kiezen voor een vaste techniek; het idee of materiaal bepaalt wat ik maak en hoe. Samen met mijn man hou ik me de laatste jaren vooral bezig met upcycling. We zijn van mening dat er al zoveel wordt afgedankt wat nog goed gebruikt kan worden om weer iets nieuws van te maken. Ons nieuwe atelier, de voormalige schuur van de boerderij, is op dit moment in de maak en wordt een prachtige plek om te maken en om ons te bezoeken. Via deze website hou ik je op de hoogte van de voortgang.