Over ARTak

Antje

De naam ARTak bestaat uit ART als in kunst en de eerste twee letters van mijn naam, Antje Kazemier.

In 2002 ben ik afgestudeerd aan de kunstacademie Minerva in Groningen en in 2004 heb ik mij in laten schrijven bij de Kamers van Koophandel als ondernemer en heb ik het bedrijf ARTak opgericht. We bestaan dus al 17 jaar.

De doelstellingen van ARTak zijn beeldende kunst maken, lesgeven en advisering. Ik ben erg visueel en ingesteld en denk vooral in ruimtelijk beelden. Voor (beleid- en bestuurs-) advisering heb ik een LinkedInpagina ingericht, waarop ook mijn CV staat.

Deze website gaat over mijn eigen werk en lesgeven in beeldende kunst. Mijn drive is dat ik in bijna alles iets moois zie. Ik ben erg kritisch op mijn eigen werk: het kan altijd beter en mooier en eigenlijk zijn het allemaal probeersels om verder te kunnen ontwikkelen. Ik ben erg nieuwsgierig en probeer graag van alles uit. Mijn nieuwsgierigheid ligt bij nieuwe ontwikkelingen in de politiek, klimaat, natuur, mensen, dieren of wetenschap. De toekomst kan niet snel genoeg gaan maar tegelijkertijd hou ik ook van erfgoed en geschiedenis. Als je het nog kunt volgen is dit allemaal terug te zien in mijn werk.

Ik kan niet kiezen voor een vaste techniek; het idee of materiaal bepaalt wat ik maak en hoe. Samen met mijn man hou ik me de laatste jaren vooral bezig met upcycling. We zijn van mening dat er al zoveel wordt afgedankt wat nog goed gebruikt kan worden om weer iets nieuws van te maken. Ons nieuwe atelier, de voormalige schuur van de boerderij, is op dit moment in de maak en wordt een prachtige plek om te maken en om ons te bezoeken. Via deze website hou ik je op de hoogte van de voortgang.