Over ARTak

ARTak is het bedrijf van Antje Kazemier. Ik ben beeldend kunstenaar en heb een atelier in het Drentse dorpje Donderen. Als kind was ik altijd al heel creatief en had ik een grote fantasie.

Na mijn studie Communicatie en een aantal jaren in dat werkveld, besloot ik om te gaan studeren aan de kunstacademie Minerva in Groningen. Ik studeerde in 2002 af en in 2004 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel als ondernemer en richtte ik mijn bedrijf ARTak op. De naam ARTak bestaat uit ART als in kunst en de eerste twee letters van mijn naam, Antje Kazemier.

De doelstellingen van ARTak zijn beeldende kunst maken, lesgeven en advisering. Ik kan als beelddenker goed visualiseren en denk vooral ruimtelijk en in beelden. Dit werkt vaak iets anders dan bij woorddenkers, wat de meeste mensen zijn. Verder ben ik hoogsensitief en luister vooral naar mijn gevoel als raadgever. Bij het lesgeven is mijn motivatie om mensen in een staat van flow te brengen.

Antje aan het werk tijdens een workshop keramiek in Atelier ARTak - Donderen

Flow

Flowstaat kun je omschrijven als onze natuurlijke staat. Het is een manier waarbij je jezelf overgeeft aan wat je doet, waarin je constant loslaat en daarom moeiteloos mee kunt stromen met de levensstroom.

Vrije vertaling van de definitie van Czikszentmihalyi

Dat wil niet zeggen dat ik niet wetenschappelijk werk of niet analytisch ben. Ik ben leergierig en nieuwsgierig; vooral als het om de toekomst gaat. Naast mijn beroep als beeldend kunstenaar en docent ben ik al sinds 2008 werkzaam als (beleids)adviseur.

In 2022 studeerde ik af voor een master Strategie en leiderschap aan de AOG school of manangement. Dus parttime ben ik consultant. De meeste opdrachten krijg ik van gemeenten; ik heb inmiddels een brede ervaring in beleidsnota’s schrijven en toekomstvisies maken, subsidieprojecten schrijven enzovoort.  

Mijn nieuwsgierigheid ligt bij nieuwe ontwikkelingen in de politiek, klimaat, natuur, mensen, dieren of wetenschap. De toekomst kan niet snel genoeg gaan maar tegelijkertijd hou ik ook van erfgoed en geschiedenis. Ik heb een idee uitgewerkt over hoe gemeenten om kunnen gaan met de klimaatopgave. Dit is te vinden op deze pagina. Als je het nog kunt volgen is dit allemaal terug te zien in mijn werk van zowel consultant als beeldend kunstenaar. Mijn werk als beeldend kunstenaar en als adviseur is voor mij de perfecte combinatie.

Deze website gaat voor een groot deel over mijn eigen werk en het lesgeven in beeldende kunst. Mijn drive is dat ik in bijna alles iets moois zie. Ik ben erg kritisch op mijn eigen werk: het kan altijd beter en mooier en eigenlijk zijn het allemaal probeersels om verder te kunnen ontwikkelen.

Voor wat betreft de kunsten kan ik niet kiezen voor een vaste techniek; het idee of materiaal bepaalt wat ik maak en hoe. Samen met mijn man hou ik me de laatste jaren vooral bezig met upcycling. We zijn van mening dat er al zoveel wordt afgedankt wat nog goed gebruikt kan worden om weer iets nieuws van te maken. Ons nieuwe atelier, de voormalige schuur van de boerderij, is geopend op 1 april 2023. Bekijk hier een beeldverslag van onze verbouwing.

Opening Atelier ARTak in Donderen

Het is een prachtige plek om kunst te maken. We geven hier onze workshops in kleine groepen en je voelt je meteen thuis vanwege de knusse sfeer. Je kunt ons ook op afspraak bezoeken.