Staande vrouw op reekalf

Staande vrouw op reekalf

Dit keramieken beeldje van een staande vrouw op reekalf is een uniek kunstwerk met een knipoog naar het beeld van Wladimir de Vries wat op de Herebrug in Groningen staat. Het beeld van Wladimir heet Landbouw en veeteelt. Verder is er een associatie met het sprookje van Rapunzel van de gebroeders Grimm. Toen de kunstenaar nog in Neukirchen, Duitsland woonde liep ze dagelijks langs het Heimatmuseum met daaraan de afbeelding van Rapunzel die haar lange haarvlecht uit het bovenraam naar beneden liet hangen. Groningen en Neukirchen waren bepalende woonplaatsen voor de gemaakte kunst. Een ree staat voor onschuld en liefde.

Na het buiscuit bakken is dit keramieken beeldje van de staande vrouw op reekalf laserend geglazuurd. Het is 46 centimeter hoog en 22 centimeter breed. Verkrijgbaar in het atelier van ARTak. Verkoopinformatie.

De combinatie van de vrouw op het kalf heeft de kunstenaar altijd gefacineerd evenals de prachtige lange haarvlecht van Rapunzel. Deze vrouw staat trots maar met respect en voorzichtigheid op het kalf. Het reekalf kijkt liefdevol naar haar op. Het beeld lijkt wat bruut maar tegelijkertijd is het ook liefdevol en harmonieus.

Staande vrouw op reekalf