Upcycling met tegeltjes

Upcycling met tegeltjes

Samen met mijn man struin ik heel wat kringloop- en tweedehandswinkels af om deze oude tegeltjes te verzamelen. Als we een flinke verzameling hebben, gaan we puzzelen om er een prettig ogend geheel van te maken. Je zou het upcycling met tegeltjes kunnen noemen.

We maakten van oude tegeltjes onder andere een nieuwe schoorsteenmantel. Een los tegeltje is niets maar door deze onsamenhangende onderdelen systemisch samen te voegen op compositie en kleur wordt het een mooi geheel.

Het maken van een tegeltableau

upcycling tegels 2018
Hier kun je zien hoe ik de tableaus voor ze geplakt worden uitleg.
Upcycling tegeltableau
Hier ben ik bezig me de tegels in de badkamer. Ik heb je voor die tijd precies uitgelegd volgens gemaakte patronen, want anders kwam het niet goed uit.

De tegeltableaus op de foto’s zijn niet te koop, want ze zijn verwerkt in het interieur van onze boerderij. Wilt u dit ook? We kunnen uiteraard in opdracht ook een tegeltableau van tweedehands tegeltjes voor u maken. Neem contact op.