Schilderen met kinderen - landschap - 2020

Workshop schilderen met kinderen

Ik geef regelmatig workshops schilderen met kinderen. Deze kunnen diverse themas hebben. In het afgelopen jaar was dat o.a. landschap, schilderen met weinig kleuren en ze mochten hun knuffels schilderen. Ik stond versteld van de resultaten bij zo’n moeilijke opdracht. 

Schilderen met weinig kleuren

Schilder je knuffel

Schilder het landschap

De workshops werden gehouden buiten op een erf van een boerderij.

Workshop konijnen schilderen

Workshop Konijnen tekenen 2018

In 2018 gaf ik aan basisschoolleerlingen een workshop konijnen schilderen. Toen ik de leerlingen vroeg wat ze wilde leren, zei ze konijnen tekenen. Ik vroeg de lokale dierenwinkel of we langs mochten komen, want daar zat een prachtig konijn in de winkel. Dit mocht! En we maakten prachtige tekeningen. Ik kon het zelf ook niet laten om er kleine schilderijtjes van te maken.

Workshop tekenmappen maken

In de bibliotheek in Grijpskerk mocht ik voor Stichting Biblionet Groningen een workshop doen. We hebben collages gemaakt op tekenmappen á la Erik Carle, bekend van het het kinderboek Rupsje Nooitgenoeg.

Tijdens deze workshop Erik Carle maakten we onder andere de prachtige gemene hond en een olifant.

Ook geïnteresseerd in een schilderworkshop? Neem contact op met ARTak.